Uitgeverij Aleph

 

Home

Corine Naranji

Bittere Thee

Nou, doei!

Nieuws

Recensies

Foto's

 

Nieuwe druk van "Bittere Thee" verschenen bij Uitgeverij Aleph!

In februari 2011 is de 8e editie van de succesvolle roman "Bittere Thee" 

opnieuw uitgegeven door Uitgeverij Aleph in Bergen op Zoom.

Het  leukste  cadeau voor de feestdagen !

Voor  alle  moeders  met  opgroeiende  tienerdochters.  

2000 – Uitgeverij Aleph – Bergen op Zoom             Prijs  €  11,11

Uitgeverij Aleph.

 

Succesvolle presentatie ‘Nou, doei !’ 
van Corine Naranji

Onder grote belangstelling is in Zalencentrum de Raayberg in Bergen op Zoom, het tweede boek van Corine Naranji , getiteld Nou, doei !, aan het publiek gepresenteerd.

Dit boek, een bundeling van columnachtige verhaaltjes, die voor een deel in de jaren 93-96 verschenen zijn in het Consumenten Journaal van het Brabants Nieuwsblad geven een humoristisch beeld van de verhoudingen tussen een wispelturige tienerdochter en haar bezorgde moeder.Maar ook haar meestal in het buitenland studerende zoon, de eigenwijze poes, zes tantezeggertjes en nog andere figuren uit haar omgeving komen in deze verhaaltjes aan bod.

Corine kreeg het eerste exemplaar van het boek uit handen van haar uitgever. Deze haalde daarbij de woorden aan, die Corine zelf in haar voorwoord schrijft: ‘In deze verhaaltjes laat ik een kiertje tussen de gordijnen open, we mogen even bij haar binnen kijken.’

Hij wees de aanwezigen ook op de expositie van recente schilderijen van beeldend
kunstenares Yvonne Munnik uit Eindhoven, die de omslagschildering voor
Nou, doei ! gemaakt heeft.

De schilderijen zijn niet gesigneerd, want Yvonne vindt dat een schilderij zodanig sprekend moet zijn, dat het zijn eigen signatuur is .

Corine op haar beurt gaf boekjes aan de hoofdpersonen van de verhaaltjes en aan Yvonne Munnik voor haar bijdrage in de totstandkoming van het boek

Het Bergs saxofoonkwartet ‘Vier Winden’ verzorgde de muzikale intermezzo’s.

De neerlandicus en recensent Michel de Koning nam vervolgens Corine een interview af , waarbij hij inging op de drijfveren van de schrijfster om deze columns te schrijven. Corine zelf beschouwt het als vingeroefeningen, die vooraf gingen aan het schrijven van haar debuutroman: BITTERE THEE, die zeer succesvol is. Daarom ook heeft het een aantal jaren geduurd voordat, op verzoek van veel lezers, de columns nu eindelijk in boekvorm zijn gebundeld.

Corine is alweer bezig met het schrijven van een nieuwe roman. Om de zinnen te verzetten is zij tegelijk ook begonnen met een kinderboek.

Een van de tantezeggertjes, Shala, 9 jaar oud, las daarop met een helder stemmetje, een fragment uit dit kinderboek voor.

Natuurlijk moest Corine ook zelf een aantal van haar verhaaltjes uit Nou, doei ! voorlezen, waardoor de aanwezigen een goede indruk kregen van haar gave om gewone alledaagse voorvallen in een bijzonder licht te stellen. Ze je laat glimlachen maar ook nadenken.

Een tweede tantezeggertje, Mahin, 16 jaar speelde de tienerdochter in het verhaal ‘Telefoon’.

De uitgever roemde Corine’s bescheidenheid, want één van de verhalen is ook ingestuurd geweest voor de Elsevier’s Kerstprijsvraag 1998 en heeft daarin de eerste prijs gewonnen. Hij las tot slot dit verhaal voor.

 

Nou, doei ! – Corine Naranji – Uitgeverij Aleph-Bergen op Zoom - ISBN 90-805949-1-1 – Prijs €  11,11

 

 

uitgeverij aleph